• 0224 250 69 44

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SUNUM ve SUNUM NOTLARI


Sayfa 5:

Gıda mühendisi olarak mezun olacaksınız. Fakat pratikte satın alma mühendisi, satış ve pazarlama mühendisi, kalite mühendisi, proje mühendisi, iş geliştirme mühendisi gibi gibi uygulama alanlarında çalışan mühendisler olacaksınız.

Sayfa 7:

Dayanıklığınızı arttırmalısınız. Dayanıklılığınızın bitti noktalarda şu cümleler gelir, bunu anlamıyorum, bundan hoşlanmıyorum sana güvenmiyorum vb. Çocukluk döneminde daha esnek olduğumuz için bu dönemde dayanıklılığımız daha fazladır. İş hayatında ister yönetilen bir mühendis isterseniz yöneten bir mühendis olun DAYANIKLI OLMANIZ GEREKİR VE BU SİZDEN BEKLENİR.

Sayfa 9:

Nefes egzersizleri, çakra açma. Hayır bunları önermeyeceğim J Bir çok firma iş görüşmelerinde sistemleri olduğundan ve sizin sisteme adapte olup olamayacağınızı sorgular. Peki sistemleri nedir? Nedir? Nedir? Excel. Arkadaşlar maalesef excel bir sistem değildir. Neden? Çünkü değiştirilebilir üzerinde oynanabilir. Bu yazıda Tim Worstall bankaların excel üzerinden rapor sunmalarının risklerini yazmıştır. İş hayatının olmazsa olmazı dürüstlük güvenin temelidir. Dolayısıyla kullandığınız ekipmanlar elleçlenmeyecek, elleçlense bile kim tarafından ne zaman bilgilerini tutan sistemler tarafından sunulmalıdır.

Sayfa 11:

Değişimi gıda mühendislerine tutum, maaş, çalışma koşullarından tutunda her alanda düşünebilirsiniz. Bellek ve donanımınızı destekleyip değiştirdiğinizde mühendis olmak daha keyifli olacaktır. Bugün hala gıda mühendisleri odasında CV Hazırlama teknikleri üzerine eğitim verilebiliyor. Bu eğitimler online oldu. Kariyer sitesinin ücretsiz CV Hazırlama Sunumları mevcut. Etiket basan, irsaliye kesen, günlük iş rutininde katma değersiz işlerden kurtulmayan veya kurtulmaya çalışmayan mühendis arkadaşlarla karşılaşmaktayız.

Sayfa 13:

Ekonomik koşullarla birlikte firmalar artık maliyetlerini bilmekten öte bunları minimumda tutmakla ilgilenmektedir. Bunun olabilmesi için tüm departmanların dahil olduğu bir sistem kullanılmalıdır. Hazır Yemek sektörü için bu sistem daha dinamiktir. Çünkü mutfakta standart olmayan iş dur bekle gibi otomotiv için uygulanan metodlar uygulanamamaktadır. Bunun yerine müşteriden gelen değişimler için Web Modülü geliştirilmiştir. Müşteri menü, sayı değişikliklerinin üretime akması için TV ekranları uygulanması geliştirilmiştir. Satınalma süreçlerinin üretim bağlantısı talep modülü ile sağlanmıştır. Tüm bölümler talebi kullanabilmektedir. ISO standartları gereği izlenebilirlik başlı başına bir sistem olup, Foodsoft’un tüm aşamalarına yansıtılmıştır. Değişime entegre olmak Foodsoft’un benimsediği değişim kültürü ile gerçekleşir

DUYURULAR

Tuzpazarı Mah. Cumhuriyet Cad. Erbi Apt. No:132 Kat:3 Daire:6 Osmangazi / BURSA

E-Mail:

info@foodsoft.com.tr

Tel:

0 (224) 250 69 44

FOODSOFT © 2021