• 0224 250 69 44

ALERJENLERİN ETİKETLENMESİ MEVZUATI

etiket2

Düne kadar nihai gıda ürününün % 25‟inden azını oluşturan bileşik bileşenlerin bileşenlerinin etikette yer almasının zorunlu olmadığı anlamına gelen “%25 kuralı” uygulanmaktayken; bu yeni kurallar, % 25 kuralını kaldırmış ve gıdadaki tüm bileşenlerin etikette yer alması şartını getirmiştir. Yeni Direktif, alerji veya toleranssızlığa neden olabilecek bileşenlerin listesini de vermektedir. Yeni yönerge kapsamında; glüten içeren hububat, kabuklu hayvansal gıdalar, yumurta, balık, fıstık, soya fasulyesi, süt ve süt ürünleri, fındık ve fındık ürünleri, en az 10mg/kg. konsantrasyon oranına sahip susam tohumu ve sülfit, kereviz ve hardal gibi tüm potansiyel alerjik malzemelerin etikette belirtilmesi gerekmektedir.

DUYURULAR

Tuzpazarı Mah. Cumhuriyet Cad. Erbi Apt. No:132 Kat:3 Daire:6 Osmangazi / BURSA

E-Mail:

info@foodsoft.com.tr

Tel:

0 (224) 250 69 44

FOODSOFT © 2018