• 0224 250 00 00

DUYURULAR

YEMEK YAPAN ROBOT. ENDÜSTRİ IV GELİYOR?

Hayatımız artık bir bilim kurgu filminden farksız olmaya başladı. Kendi kendine giden arabalar,uçan arabalar ve insan gibi konuşan robotlar derken şimdi de mutfakta anneniz gibi yemek yapabilen robot şefler geliyor.

Moley robotics tarafından geliştirilen ve yetenekli bir şef gibi yemekler yapabilen robot şef, geçtiğimiz günlerde Almanya’nın Hannover şehrinde yapılan uluslararası robot fuarında basına tanıtıldı.  Bir çift el ve buna bağlı büyük bir mutfak ünitesinden oluşan sistemin ilk prototipi 12 ayda geliştirildi. 

Robotik kollar bir insanın kollarının hızına, hareket kabiliyetine ve hassasiyetine sahip. Master Şef Tim Anderson tarafından hazırlanan yemekler 3 boyutlu sensörlere sahip bir kamera tarafından kayıt ediliyor ve bu hareketler bilgisayar tarafından robota aktarılıyor. Bu sayede robot kollar master şefin hareketlerini taklit ederek aynı yemeği tadından ödün vermeden yapabiliyor.

2018 yılında satışta

Robot şefin ilk versiyonunun 2018 yılında satışa çıkması bekleniyor. Satışa çıkacak sistem 4 ana bölümden oluşacak; bir çift robotik kol, fırın, ızgara ve dokunmatik ekran. Sistem dokunmatik ekrandan yönetilebildiği gibi akıllı telefonlar ile de kontrol edilebilecek. Akıllı telefonunuz ile uzaktan kumanda ederek siz eve gelmeden yemeğinizi hazırlamasını isteyebileceksiniz. iTunes müzik listeniz gibi bir yemek tarifleri listeniz olacak ve muhtemelen uygulama üzerinden yeni yemek tarifleri satın alabileceksiniz. Hatta ünlü şeflerin farklı tariflerini satın alarak listenize ekleyebileceksiniz.

Nimda Bilişim A.Ş

Celal Bayar Cad. Vatansever Apt.Ablok No:128 Kat:1 Daire:1 Osmangazi / BURSA

E-Mail:

info@foodsoft.com.tr

Tel:

0 (224) 250 69 44

Nimda Bilişim A.Ş. © 2017